Netgear validating identity problem

If the box was checked, then that was why you were getting the “unable to find a certificate to log you on to the network” message because Windows is looking for one, but your wireless router is not setup for certificate security. Once I unchecked that box and tried to reconnect to the wireless network, everything worked fine!

.header_background_full .header_background_slim .welcome-container .wlc-header .wlc-content .linksys-search-form .

You just have to find the common setting between the two devices.

When setting up WPA you will see the option for either a radius server (Enterprise, and you see this in the corporate environment) or a place to enter a passphrase (Pre Shared Key, PSK).

First, click on the wireless icon in your taskbar and under Related Tasks, choose Change advanced settings.

Now click on the Wireless Networks tab and select the network in the list at the bottom.

Search Form #lia-body .linksys-search-form .lia-js-hidden #lia-body .linksys-search-form .search-input #lia-body .linksys-search-form .lia-search-form-wrapper .search-granularity #lia-body .linksys-search-form .lia-component-common-widget-search-form input.lia-button-search Form-action #lia-body .linksys-search-form .

I had an unsecure network connection so I changed the security settings of my tp-link router from WEP to WAP-TKIP. after that, i changed my network settings to the same WAP-TPIK option. It just says "validating identity" and does not ask for a passkey at all. thanks You want to make sure you are using the same version of WPA on each side.

netgear validating identity problem-83netgear validating identity problem-78

It looks like you are using WPA-EAP on your computer.

What's really strange, now I noticed, that this problem is occurring with any Network in range on the list. Without actually looking at the system, it is hard to tell exactly the problem but here are 2 general things to explore: Did you by chance install any of the Comcast utilities on her machine?

I thought that at first, perhaps, a virus and/or malware somehow got by and changed/altered the wireless settings, though the antivirus software and Malwarebytes software is up-to-date and is showing no problems. One of these may be doing strange things with the connection. If that does not work it could be a newtork card driver issue. However, before you do that I would advise you to make sure that you have the driver disc for that netcard (or for the notebook if it is an internal Wi Fi netcard), because Windows will often not have built-in drivers for any given netcard.

unless you are running into the initial problem that most older hardware had. You may need to do a firmware upgrade on your device that is connecting to the router. Firstly you can not use WPA, you can use WPA-PSK/WPA2-PSK or WEP.

Secondly you can change the SSID to what you want, and the channel to 1 or 11.

Leave a Reply